Home / Nasır Hakkında Bilinmeyenler / Nasır Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Nasır Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Nasırlar hayati önemi olmayan ama hastanın yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır, özellikle ayağın yere basan alanındakiler ve ayakkabının yan taraflarına çarpanlar ciddi ağrıya neden olabilirler. Bu sayfamızda uzun yıllardır uygulanan ancak son yıllarda geliştirilen teknolojik tedavi yöntemleri sayesinde giderek az uygulanan ameliyatla tedaviden söz edeceğiz.

nasır ameliyatı nasıl yapılır

Nasır Ameliyatı Uygulamasının Amacı Nedir?

Derinin kalınlaşmış yani nasırlaşmış kısmı etrafından yapılan bölgesel uyuşturma (lokal anestezi) ilaçlarının enjeksiyonuyla başlar. Bölge uyuştuktan sonra neşterle olabilecek en küçük kesikle nasır ve nasırın kök (nidus) bir bütün halinde çıkarılmaya çalışılır. Ayak tabanında deri fazlalığı olmadığı için dikiş atıldığında çok gerginlik olmaması için olabildiğince az cilt kesilir. Buna rağmen kalın dikişler kullanılır yoksa dikişler keser ve yara açılır. Ameliyatta en önemli şey nidusun alınmasıdır, nidus alınmazsa yani köküne kadar temizlenmezse sorun tekrarlar.

nasır tedavisi

Alınan bölgede nasırın büyüklüğüne paralel açıklık olur, bu bölge açık bırakılabilir ancak genellikle dikişlerle kapatılır. Dikişle kapatılması yaranın daha çabuk iyileşmesini sağlar ancak sorunlu iki yara dudağı karşılıklı getirilip dikildiği için dikilmesi durumunda tekrar ihtimali yükselir. Ameliyat nasırın büyüklüğü, hastanın uyumu ve cerrahın titizliğine göre 20-40 dakika sürebilir.

Nasırı klasik ameliyatla alma işlemi daha çok devlet hastanelerinde uygulanmaktadır. Bu konuya yoğunlaşmış kliniklerde uygulaması giderek azalmaktadır.

Nasır Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bütün ameliyatlardan sonra olduğu gibi belli süre istirahat ve yara bakımı gerekir. Ağrı genellikle ağrı kesici almakla düzelecek kadar olur ancak ayak aşağı indirilince veya ayağa kalkınca çok şiddetli olabilir. Bu sebeple genellikle 1-2 hafta rapor verilir. Pansuman sıklıkla iki günde bir olacak şekilde yapılır, daha sık olmasının sakıncası yoktur.

Dikişler Ne Zaman Alınır

Ayak bölgesindeki dikişlerin alma zamanı diğer bölgelere kıyasla daha uzun olmalıdır. Yüz bölgesinde iz kalmaması ve daha çabuk kaynaması sebebiyle 3-4 günde alınırken. Ayağın tabanı ve yanlarındaki deri kalın olduğundan ayrıca dikişler gergin olacağından daha geç tercihen 15-17. günlerde alınmalıdır. Erken alınırsa dikişler açılabilir ve iltihap olabilir.

Ameliyatsız Nasır Alma Tedavisi

Radyo frekansla yapılır, yine bölgesel uyuşturmayla alınır, yukarıdaki sorunların çoğu yaşanmaz, çok büyük değilse hasta 10 dakika sonra işine dönebilir. Radyo frekansla tedavi başka sayfada ayrıntılı ele alınmıştır. https://www.nasirtedavi.com/nasir-tedavisi-video/

Başarısı düşük diğer ameliyatsız yöntemler olan bant uygulaması, asit sürme, ilaçlar, silikon yastıklar, dondurma (krioterapi), kazıma, podolojik bakım, banyoda ponza taşı ile törpüleme gibi yöntemler ayrı sayfalarda ele alınmıştır.

Ameliyatsız Nasır Tedavisi Videosunu İzleyebilirsiniz

Nasır ameliyatı hastada yüksek ölçüde konfor kaybına sebep olduğu için gelişmiş ve modern yöntemler kullanan hekim ve merkezler tarafından bırakılmıştır. Ameliyatsız yöntemlerle 3-5 dakika kadar kısa bir sürede yapılabilen tedaviyi aşağıda ki görsele tıklayarak uygulamalı bir şekilde izleyebilirsiniz.

IDEA Klinik İstanbul’da 3 olmak üzere, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir’de toplamda 7 şubesiyle hizmet vermektedir. Her şubede nasır tedavisi konusunda tecrübeli genel cerrahi uzmanları görev yapmaktadır. İletişim numaralarımızdan veya aşağıda yer alan WhatsApp butonu aracılığıyla bizlere hemen ulaşabilir muayene randevusu alabilirsiniz. Muayene esnasında karar verdiğiniz taktirde tedavinizde hemen yapılabilmektedir.

Yazar: Op. Dr. Adil ALTINSOY

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Op. Dr. Adil ALTINSOY 1993 yılından bu yana genel cerrahi uzmanı olarak hizmet vermektedir. Kıl dönmesi, hemoroid ve anal fissür gibi makat hastalıkları yanı sıra nasır, siğil ve ben tedavileri uygulamaktadır.
iletişim
WhatsApp Destek
İletişim Bilgilerimiz