Home / Nasır Hakkında Bilinmeyenler / Evde Bitkisel Nasır Tedavisi Nasıl ve Hangi Yöntemlerle Yapılır?

Evde Bitkisel Nasır Tedavisi Nasıl ve Hangi Yöntemlerle Yapılır?

Yalnızca nasır sorunu ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren sitemizde yayınladığımız bir çok yazıda nasırın neden ve nasıl ortaya çıktığına yönelik bilgiler vermeye çalıştık.

Nasır sorunu olan bir çok insan gerek iş gücü kaybı yaşamamak, gerek ameliyat korkusu, gerekse fazla önemsemediğinden dolayı tedavi olmayı ertelemekte ve nasırın sebep olduğu ağrılara katlanmak zorunda kalmaktadır.

IDEA Klinik olarak İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa’da bulunan kliniklerimizde radyo frekans yöntemi kullanarak hiç bir kesi, dikiş ya da pansumana gerek duymaksızın nasır tedavisi gerçekleştirmekteyiz.

Bazı nasırlar tipi ya da büyüklüğüne göre kişilerin kendi imkanlarıyla evde uygulayabilecekleri tekniklerle yok olabilmektedir. Yine de denemek isteyen kişiler aşağıda ki yöntemlerle nasırlarından bir ihtimal kurtulabilir.

bitkisel nasır tedavisi

Nasırdan Kurtulmak İçin Evde Uygulanabilecek 10 Doğal Yöntem

1 ) Ponza taşı : Halk arasında topuk taşı olarak da bilinmektedir. Her akşam yatmadan önce ayaklarınızı 10 dakika boyunca sıcak suda tuttuktan sonra güzelce kurulayın. Ardından aktarlardan satın alabileceğiniz ponza taşını 3-5 dakika boyunca nasırınıza sürtebilirsiniz. Sürtme işlemini tamamladıktan sonra yine aktarlardan alabileceğiniz hint yağına pamuk batırın ve sabitleyerek bandajlayın. Ertesi gün bandajı çıkardıktan sonra gün içinde birkaç kez daha hint yağı uygulayın. Nasırınız iyileşene kadar birkaç gün bu işlemi tekrar edin.

2 ) Karbonat : Karbonat nasırın iyileşmesini hızlandırma özelliği olan bir maddedir. Nasır meydana gelen bölgede ki ölü derilerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra cildin enfeksiyon kapmasına karşı da savunma sağlar. Öncelikle bir kovayı ılık suyla doldurun ve içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat koyarak karıştırın. Hazırladığınız bu suyun içerisine ayaklarınızı sokun ve 10-15 dakika kadar bekletin. Ayaklarınızı çıkardıktan sonra kurulayın ve nasırın bulunduğu bölgeyi ovun. Bunun dışında eğer isterseniz bir miktar limon suyunun üzerine 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek macun elde edebilir, bu macunu nasırınızın üzerine uygulayabilirsiniz. Macunu uyguladıktan sonra ayağınızı açık bırakın ve sabah kalktığınızda durulayın. Sonrasında ise yine ponza taşı kullanarak ovabilirsiniz.

3 ) Beyaz Sirke : Beyaz sirkenin asitlik düzeyi oldukça fazladır ve yakıcı özelliği bulunmaktadır. Yönteme geçmeden belirtmek isteriz ki beyaz sirke cildinize zarar verebileceğinden dolayı asla saf şekilde uygulanmamalıdır. Bir su bardağının 3’te ikisini su ile doldurun ve kalanını beyaz sirke ile tamamlayın. Seyrelttiğimiz bu karışımı bölgeye hafifçe sürün. Bandaj ile üzerini kapatın ve gece yatarken açık durumda bırakın. Sabah kalktığınızda ise ponza taşı yardımıyla ovarak kalınlaşan derinin pul pul dökülmesini sağlayabilirsiniz.

nasır tedavisi

4 ) Sarımsak : Sarımsak bir çok derde devadır ve antioksidan özelliği bulunur. Gece yatmadan önce bir diş sarımsağı nasırınızın üzerine uygulayarak kurumaya bırakın. Biraz yakıcı olabilir fakat çok acı verirse uygulamayı bırakın. Sabah kalktığınızda ayağınızı ılık suyla durulayın. Nasırınız yok olana kadar her gün bu işlemi tekrar edin.

5 ) Terebentin Yağı : Terebentin deri içerisine hızlıca nüfuz eden antiseptik özellikte bir maddedir. Bir bezin içerisine sardığınız buz ile nasırınızın üzerine 2-3 dakika masaj uygulayın. Daha sonrasında güzelce kuruladığınız cildinize terebentin yağını sürün. Üzerini bir bandaj ile kapattıktan sonra sabaha kadar tutun. Sabah kalktığınızda ılık su ile ayağınızı yıkayın ve nasırınız kaybolana kadar devam edin.

6 ) Limon : Bilindiği gibi limonda asit içermektedir. Asit içerdiğinden dolayı limon nasırı yumuşatıcı özelliğe sahiptir. Günde en az 3 kere nasırlı bölgenin üzerine limon sürerek kurumasını bekleyin. Dilerseniz bir yemek kaşığı limon suyunun içerisine 2 adet karanfil koyup 15 dk bekledikten sonra da sürebilirsiniz. Sonuç alana kadar her gün en az 3 kez olacak şekilde bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

7 ) Meyan : Meyan bir çok sağlık sorununda derman olabilecek nitelikte bir maddedir. Nasır için etkili olması için hardal yağı ile karıştırılması gerekmekte ve macun elde edilmelidir. Macunun elde edilebilmesi için ilk olarak yeterli oranda ki hardal yağının içine 1 çorba kaşığı kadar meyan tozu karıştırın. Bu sayede gereken macun elde edilmiş olacaktır. Macunu gece yatmadan önce nasırlı bölgeye uygulayın üzerini bir bandaj kullanarak kapatın ve sabaha kadar bekletin. Sabah kalktığınızda bandajı çıkararak ayağınızı ılık su ile yıkayın. Gittikçe küçülen nasırınız tamamen kayboluncaya dek aynı işlemi tekrar edin.

8 ) Zerdeçal : Yine bir macun elde etmek için bal ile zerdeçal karıştırılmalıdır. Bu elde ettiğiniz karışımı bölgenin üzerine uygulayın kendi kendine kurumasını bekleyin. 2-3 günde bir olacak şekilde,sorun ortadan kalkıncaya dek devam edin.

9 ) Papaya : Papaya ölü deriyi sıyırabilme ve her ağrıyı hafifletme özelliğine sahiptir. Küçük boyutta ki bir papayayı rendeleyerek suyunu elde edin. Bu elde edilen papaya suyunun içine bir miktar pamuk batırarak nasırın üzerine yerleştirin. Gece açık bırakın, sabah kalktığınızda ponza taşı yardımıyla çok sert olmadan yavaşça ovun. Sonuç alana kadar her gün tekrar edin.

10-) Ananas : Gece yatmadan önce taze bir ananas kabuğundan küçük bir parça keserek nasırlı bölgenin üzerine koyun ve üzerini bandaj ya da benzeri bir malzeme ile sarın. Sabah kalktığınızda bölgeyi ılık suyla yıkayın. Kuruladıktan sonra hindistan cevizi yağı uygulayın. Yeterli sonucu alana kadar aynı işlemi her gün devam ettirin.

Yukarıda ki 10 madde de evde uygulanabilecek bitkisel nasır tedavisi tekniklerini sıraladık. Bu yöntemler internet ortamında verilen bilgilerden derlenerek hazırlanmıştır. İşe yarayıp, yaramadığı konusunda bilimsel bir bilgi yoktur.

Yeni türeyen ve çok fazla ilerlememiş vakalar da işe yarıyor olabilir. Fakat köklenmiş ve kronikleşmiş vakalar da bu yöntemlerden sonuç beklenmez. Bunun dışında kişilerin jiletle nasırlarına müdahale etmeleri de önerilmeyen bir durumdur. Jiletle nasırınızı keserken cildinize beklenmedik bir zarar verebilir, daha kötü sonuçlar almanıza sebep olabilirsiniz.

IDEA klinik olarak İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa’da bulunan toplamda 7 şubemizde radyo frekans yöntemiyle nasır tedavisi yapmaktayız. Bizlere İLETİŞİM sayfamızda ki irtibat numaralarımızdan ulaşabilir, bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Yazar: Op. Dr. İbrahim KAVAK

Dokuz Eylül üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Op. Dr. İbrahim KAVAK 1991 yılından bu yana genel cerrahi uzmanı olarak hizmet vermektedir. Kıl dönmesi, hemoroid ve anal fissür gibi makat hastalıkları yanı sıra nasır, siğil ve ben tedavileri uygulamaktadır.
iletişim
WhatsApp Destek
İletişim Bilgilerimiz